Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Silvie Holečková

Překonávání výzev a růst ve vedoucí roli v Agromex 

silvie Holečková
26. 03. 2024

Silvie, jak Jste se cítila, když Vám byla nabídnuta role vedoucí pobočky Cerekvice?
Nabídka vedoucí pozice byla pro mě nečekaná, ale velmi vítaná výzva. I když jsem měla určité obavy, s respektem a očekáváním jsem do toho šla. Cítila jsem, že je to pro mě šance růst jak profesně, tak osobně.

Co Vás motivovalo přijmout tuto výzvu?
Přijetí této role bylo pro mě příležitostí zapojit se do většího spektra aktivit a mít širší kontakt s lidmi, což mi jako extrovertovi velmi vyhovuje. Byla jsem nadšená z možnosti otevřít se novým příležitostem, naučit se něco nového, zároveň využít své dosavadní zkušenosti.

Jaká byla Vaše příprava na tuto novou roli?
Od počátku jsem se snažila zorientovat v nových úkolech a odpovědnostech. Vedení mi dalo prostor se na novou pozici připravit už jenom tím, že po dobu minulého roku jsem působila pod vedením pana Jaroslava Konečného, vedoucího pobočky Brno, jako zástupce regionálního manažera. Nedokážu si představit lepšího člověka na pozici mentora. Jeho vstřícný přístup má schopnost Vás uklidnit, podpořit, a nabízí možnost konstruktivně se zamyslet nad problémem.
Ukáže ne jednu, ale vždy více cest, jak situaci vyřešit. Zároveň vám nechává volnost a prostor k samostatnému rozhodování. Pokud se ocitnete v situaci, kdy nevíte, jak dál, nastíní další možnosti řešení. Má širokou škálu zkušeností a je vždy připraven je s Vámi sdílet.
Díky zkušenostem z předchozí pozice a mentorství pana Konečného jsem měla solidní základ a byla jsem připravena čelit výzvám, které mě čekaly.

Jak vnímáte spolupráci s vaším týmem?
Mám to štěstí, že mohu pracovat s vynikajícím týmem. Díky vzájemné podpoře a dobré komunikaci jsme schopni efektivně spolupracovat a rychle se adaptovat na nové situace. Týmový duch je u nás opravdu na prvním místě. Aktuálně jsme ve 13 lidech, od 1. 3. nám nastoupí další dva lidé, jeden na pozici mechanika, jeden na oddělení prodejních
služeb. Na těch lidech, kteří se mnou spolupracují je úžasné, že mi celou dobu nastavují zrcadlo. Díky tomu mám zpětnou vazbu a prostor pro sebereflexi. Řídím se pravidly otevřené čestné komunikace, důvěry
a dodržování slibů. Inspiruji se strategii dobrého manažera, což v praxi znamená stanovování jasných cílů a konkrétních kroků, kterými jich chci dosáhnout, a to vše pevně držím ve strukturovaném rámci.
Na začátku každého projektu si určím pravidla, kterých se poté držím. Tento přístup poskytuje našim lidem jistotu a podporu – vědí, proč je potřeba splnit zadané úkoly a jaký bude jejich přínos.

Co je podle Vás recept na dobrou atmosféru na pobočce?
Opravdu věřím, že klíčem k úspěchu našeho týmu je pečlivý výběr jeho členů. Historicky jsme vždy kladli velký důraz na to, aby každý nový člen pasoval do našeho kolektivu, a to se nezměnilo ani po celá léta, od našeho založení v roce 2012, přes přestěhování na nové pracoviště v roce 2014, až po současnost. Zůstáváme věrni našemu jádru, z něhož nikdo neodešel, a to díky vzájemné podpoře a spolupráci, která nás definuje. Když přijmeme nové prodejce, což se stalo minulý rok, sedneme si s nimi a otevřeně hovoříme. Říkáme
jim, aby se nebáli ptát a sdílet jakýkoli problém, protože jsme zde všichni, abychom se navzájem podpořili. Věřím, že tato otevřenost a dostupnost jsou základem našeho úspěchu. Nebojím se nazývat naše
zaměstnance srdcaři, protože jejich proaktivní přístup a ochota pomoci v jakoukoliv dobu – ať už volá zákazník večer nebo potřebuje urgentní technickou podporu na poli - ukazuje jejich oddanost a lásku k práci. To vše dává naší práci smysl a dělá náš tým opravdu funkčním.

Jaké jsou vaše klíčové cíle a projekty pro nadcházející rok?
Moje hlavní priorita spočívá v doplnění a stabilizaci našeho týmu, což se nám částečně podařilo. Vzhledem k tomu, že jsme byli zejména v oblasti obchodu poddimenzovaní, s pouze jedním prodejcem v minulém roce, je nezbytné posílit naše řady. S rostoucí potřebou v oblasti servisních služeb se rovněž zaměřujeme na rozšíření servisních prostor. Tento krok plánujeme realizovat letos a věnovat mu značné
množství energie. Dále je důležité opětovně se zviditelnit mezi zákazníky a navázat s nimi užší vztahy, zvláště po fluktuaci zaměstnanců v důsledku pandemie. V letošním roce také chystáme den otevřených dveří, který plánujeme uspořádat odlišně než v minulosti, abychom zákazníkům ukázali, že jsme stále
ten spolehlivý partner, na kterého byli zvyklí.

Jak Vám intranet pomůže s každodenním řízením a komunikací?
Intranet ve své každodenní práci a komunikaci vnímám jako zásadní nástroj, který by měl být všemi zaměstnanci denně využívaný. Jeho klíčovou funkcí je poskytovat snadný přístup k esenciálním informacím, jako jsou servisní manuály, příručky a jiné materiály, čímž se stává centrálním místem pro shromažďování a vyhledávání důležitých dat. Například, pokud je potřeba řešit konkrétní problém
nebo zjistit, na koho se obrátit pro registraci stroje, všechny potřebné informace by měly být k dispozici právě na intranetu. Dále by měl obsahovat centralizovaný kalendář s přehledem plánovaných akcí a důležitých termínů, což usnadňuje organizaci a plánování. Zvláště důležitou roli hraje intranet při onboardingovém procesu nových zaměstnanců, kde by měl poskytnout kompletní přehled potřebných informací pro úspěšné začlenění do firmy. Speciální sekce věnovaná lidským zdrojům by měla nováčkům usnadnit orientaci a nabídnout seznam důležitých bodů a kontaktních osob pro různé typy dotazů.
Tento přístup je nezbytný pro jasnou a efektivní komunikaci, zvláště vzhledem k rychlému růstu firmy a nutnosti efektivního využívání lidských zdrojů.

Centralizace informací a udržování aktuálních údajů na jednom místě jsou klíčové pro zajištění přístupu zaměstnanců k důležitým informacím, což je naše hlavní priorita. Tímto způsobem intranet napomáhá nejen efektivnějšímu řízení pracovních procesů, ale také podporuje soudržnost a spolupráci v našem kolektivu.

Silvii děkujeme za rozhovor a přejeme jí mnoho sil a úspěchů!

Zpět na seznam

Benefity v Agromexu: Jak podporujeme naše zaměstnance

Magazín  |  22. 04. 2024

V Agromexu se pyšníme širokou škálou benefitů, které nejen ocení, ale i motivují naše zaměstnance k dosahování vynikajících výsledků.

Benefity v Agromexu: Jak podporujeme naše zaměstnance

Magazín  |  22. 04. 2024

V Agromexu se pyšníme širokou škálou benefitů, které nejen ocení, ale i motivují naše zaměstnance k dosahování vynikajících výsledků. Naším cílem je poskytnout podmínky, které podporují jak profesní tak osobní rozvoj našich zaměstnanců a…

Mechanici Agromexu 

Magazín  |  26. 03. 2024

Na exkurzi ve Fendt závodě v Marktoberdorfu 

Rozhovor s Patrikem Kalendou 

Magazín  |  26. 03. 2024

O jeho kariérním růstu ve firmě 

Více novinek a akcí
  • Logo Fendt
    Fendt
  • Logo Lemken
    Lemken
  • Logo Kerner
    Kerner
  • Logo Weidemann
    Weidemann
  • Logo Agroliner
    Agroliner
  • Logo Pellenc
    Pellenc