Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Zlatý klas je náš!

zlatý klas
27. 08. 2021

Dovolte mi, abych vám představil jeden z oceněných exponátů letošní soutěže ZLATÝ KLAS, jejímž cílem je vybrat a především vyzdvihnout a ocenit špičkové výrobky a novinky z oblasti techniky a mechanizace v zemědělství, dále také z potravinářství, lesního a vodního hospodářství včetně opravárenství.

Je jím kolový traktor z našeho širokého produktového portfolia FENDT 211 Vario G3.

Model 211 Vario G3 disponuje nominálním výkonem 77 kW (ECE R 120), maximálním výkonem 84 kW a dále nabízí navyšování výkonu Dynamic Power až do hodnoty 91 kW (ECE R 120).
Dané modely jsou k dispozici ve výbavových stupních Power, Profi a Profi+. Díky tomu je možné přizpůsobit traktory individuálním potřebám zákazníků.
Přihlášený model nabízí nejvyšší výbavu Profi+, což mj. znamená, že je plně připraven pro montáž automatického navádění, vč. využití signálu RTK s přesností ± 2 cm. Součástí výbavy traktoru je tzv. agronomický balíček, který mj. umožňuje přenos dat a jejich správu a to za účelem sledování využití stroje a správy zakázek.
Zcela unikátní je v dané výkonové třídě kolových traktorů provedení kabiny a pracoviště obsluhy. Jedná se především o digitální přístrojový štít a dále pak ovládací terminál 12", který je součástí zcela nové loketní opěrky. Obsluha má možnost individuální konfigurace ovládacích prvků a to jak na zcela novém joysticku, tak na ovládací liště.  Dále má obsluha k dispozici ovládací joystick určený pro práci s čelním nakladačem (včetně přepínání směru jízdy) s tím, že dále práci s tímto příslušenstvím usnadňuje panoramatické čelní sklo se zorným úhlem 100°.
Kolové traktory Fendt řady 200 Vario G3 přebírají řadu ovládacích prvků, možností výbavy a ovládání, vč. správy strojového parku, pro který používá výrobce obchodní označení FendtONE. Pro dokreslení technické vyspělosti této řady kompaktních a farmářských traktorů můžeme uvést, že využívají technologií, s nimiž se setkáváme v traktorech nejvyšších výkonových řad.
Oceněný model Fendt 211 Vario G3 v provedení Profi+ Settings 2 disponuje unikátním systémem navyšování výkonu motoru Dynamic Power. Jeho součástí jsou senzory snímající odběr energie jednotlivými konstrukčními prvky, kdy systém na základě vyhodnocení těchto informací provádění navyšování výkonu motoru. Senzory sledují traktor jako celek s tím, že nevyhodnocují spotřebu energie hlavních prvků, jakými jsou např. vývodová hřídel, pojezdová rychlost, ale pracují také s energetickými nároky příslušenství, jako je např. klimatizace, chladící soustava. Navyšování výkonu je tedy k dispozici při zvýšených požadavcích na odběr výkonu motoru.
Traktory Fendt řady 200 G3 tak umožňují využívat dané technologie také v prostředí menších hospodářství.

Na závěr mi nezbývá nic jiného než vás všechny pozvat na českobudějovické Výstaviště, na veletrh Země živitelka a s traktorem, a nejen jím, se seznámit nebo se domluvte na některé z našich poboček na možné prezentaci u nás nebo přímo u vás.

Zpět na seznam
  • Logo Fendt
    Fendt
  • Logo Lemken
    Lemken
  • Logo Kerner
    Kerner
  • Logo Weidemann
    Weidemann
  • Logo Agroliner
    Agroliner
  • Logo Pellenc
    Pellenc