Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Velký vánoční dárek

Nabídka kolových traktorů Fendt se neustále rozšiřuje o nejmodernější technologie. Na minulé výstavě Agritechnica v Hannoveru představil výrobce unikátní systém ovládání a řízení strojů FendtONE, který se postupně stává standardem ve všech modelových řadách. A právě první kolový traktor řady 900 Gen. 7 s technologií FendtONE dorazil těsně před vánočními svátky do centrály firmy Agromex, generálního dovozce do ČR.

f1JPG
21. 12. 2021

Jedná se o nejvýkonnější model dané řady a to Fendt 942 v nejvyšší výbavě ProfiPlus. Pro připomenutí uveďme, že traktor disponuje špičkovým motorem MAN o zdvihovém objemu 9037 cm3. Jmenovitý výkon motoru činí 305 kW (415k), který se dále přenáší na kola díky převodovému ústrojí VarioDrive. Při jízdě směrem vpřed dosahuje pojezdová rychlost 0,02 – 60 km/h, při jízdě vzad 0,02 – 33 km/h.

Výkonovým možnostem odpovídají rovněž ostatní technické parametry. Hydraulické čerpadlo nabízí maximální výkon 220 l/min, zvedací síla ramen zadního tříbodového závěsu činí 12410 kg, předních pak 5584 kg. Na přání se dodává druhé hydraulické čerpadlo s maximálním průtokem 210 l/min. Hydraulický systém zahrnuje 6 vnějších hydraulických okruhů vzadu a 2 vpředu. Maximální hmotnost traktoru činí dle konfigurace až 20000 kg.

Unikátní systém FendtONE zahrnuje digitální přístrojovou desku, která je spolu s volantem polohově nastavitelná. Typická je pro traktory Fendt ergonomická loketní opěrka, která byla pro novou generaci zcela přepracována. Nabízí nebývalé možnosti individuální konfigurace ovládacích prvků. Její součástí je zcela nový dotykový displej s úhlopříčkou 12". Traktory řady 900 Gen. 7 mohou být vybaveny dalším dotykovým displejem stejného rozměru umístěným ve střeše.

Traktory Fendt 900 Gen. 7 nabízí, mimo nových možností, také řadu osvědčených prvků. V praxi je velmi ceněný systém VarioGrip, který umožňuje plynulou změnu tlaku v pneumatikách. Díky němu jsou traktory Fendt velmi šetrné k půdě a zároveň nabízí špičkové tahové vlastnosti v různých podmínkách. Mimo výše uvedených vyspělých technologií nezapomíná výrobce ani na užitečné detaily, které usnadňují každodenní využití kolových traktorů a dalších strojů ze širokého portfolia značky Fendt.

Zpět na seznam
  • Logo Fendt
    Fendt
  • Logo Lemken
    Lemken
  • Logo Kerner
    Kerner
  • Logo Weidemann
    Weidemann
  • Logo Agroliner
    Agroliner
  • Logo Pellenc
    Pellenc