Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Promyšlená konstrukce vozů Tigo

S blížící se sezónou sklizně píce přichází do popředí téma sklizně senáže nebo doprava objemných materiálů.

tigo1
13. 04. 2022

Profesionální řešení nabízí víceúčelové sběrací vozy Fendt Tigo.
Vrcholem nabídky je modelové řada XR, která je k dispozici ve dvou a třínápravovém provedení. Modely Tigo 65 a 75 XR jsou standardně dvouosé, vozy řady Tigo 90 a 100 XR disponují třemi nápravami. Sběrací vozy Tigo vynikají řadou promyšlených konstrukčních prvků, které umožňují dosahovat vysoké výkonnosti, příkladné kvality řezanky a univerzálního využití.

Pro velké podniky a podniky služeb je určen zejména vůz Fendt Tigo 100 XR s ložným objemem dle DIN 54 m3. Výrobce nabízí provedení se standardním zadním čelem nebo s dávkovacími válci. Daný typ návěsu můžeme využívat jak ke sběru hmoty z řádku, tak jako odvozní prostředek při sklizni samojízdnými řezačkami. Na přání nabízí výrobce zpětný chod podlahového dopravníku a je tak možné přepravovat např. velké hranolovité balíky. Senážní vozy řady XR vynikají řadou promyšlených konstrukčních prvků.

Standardem je hydraulicky poháněný neřízený sběrač XL, který nabízí šířku sbírání dle DIN 2200 mm. Díky hydraulickému pohonu můžeme nastavovat pracovní otáčky v rozsahu 70 – 150 ot./min. Vyniká 7 řadami prstů, přičemž pracuje s jejich spirálovým uspořádáním. Výrobce navíc nahradil klasické plechy sběrače komponenty vyrobenými z odolného plastu. Výbava na přání nabízí hydraulické odlehčování a robustní kopírovací válec.

Řezací ústrojí tvoří kombinace masivního spirálového rotoru o průměru 800 mm a 45 individuálně jištěných řezacích nožů. Výsledkem je teoretická délka řezanky 37 mm. Řezací ústrojí, které nabízí výklopný nosník nožů doplňuje brousící zařízení. Díky němu můžeme brousit nože upevněné v nosníku nožů nebo pořízení samostatného stojanu také např. nože lisů Fendt. Na systém řezání dále navazuje zkosená podlaha vozu, která snižuje energetickou náročnost plnění ložného prostoru. Ten může být v zadní části opatřen 2 nebo 3 válci.

Základní konfigurace vozů Tigo 100 XR zahrnuje hydropneumatické provedení podvozku s elektronicky ovládaným nuceným řízením. Součástí výbavy je rovněž zvedání přední nápravy. Standardem jsou kola s rozměrem disků 26,5´´, přičemž šířka pneumatik činí 710, 750 nebo 800 mm. Vůz je možné dále vybavit širokou škálou příslušenství, včetně kamerového systému nebo bohatého osvětlení.

Zpět na seznam
  • Logo Fendt
    Fendt
  • Logo Lemken
    Lemken
  • Logo Kerner
    Kerner
  • Logo Weidemann
    Weidemann
  • Logo Agroliner
    Agroliner
  • Logo Pellenc
    Pellenc