Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje aktuální technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přesvědčivý sedlový návěs SAW 32

2
27. 05. 2022

Mezi výrazné trendy posledních let řadíme v oblasti zemědělské přepravy využití speciálních tahačů a sedlových návěsů. Ve spolupráci s německým výrobcem dopravní techniky pro zemědělství, komunální sektor a stavebnictví jsme v minulých dnech představili sedlový návěs s výtlačným štítem Kröger Agroliner SAW 32 o celkové hmotnosti 32000 kg. Jedná se o vysoce výkonnou technologii určenou pro přepravu zrnin, objemných krmiv, statkových hnojiv, štěpky a dalších materiálů.

Sedlový návěs SAW 32 je výsledkem dlouholetého vývoje a testování v náročných podmínkách. Díky tomu pracujeme s řadou originálních konstrukčních prvků. Vlastní dvounápravový podvozek vyniká vzduchovým odpružením a nuceným řízením zadní nápravy. Návěs tak vyniká vysokou míru stability, vynikající manévrovací schopnosti a bezpečný provoz i ve vysokých rychlostech. Výrobce nabízí pro daný typ návěsu pneumatiky o rozměru od 425 / 65 x 22,5 až po 650 / 55 x 26,5 s různým typem desénu pro jízdu v rozmanitých podmínkách. 

Vlastní nástavba pracuje s nerezovým provedením dna, přičemž stejný materiál využívá konstrukce výtlačného čela. Čelo samotné nabízí vícestupňové vysouvání pro snadné a rychlé vyprazdňování materiálu. Nástavba samotná se vyznačuje pevnou konstrukcí, kterou umocňují přídavné vzpěry využívané pro přepravu materiálů s vysokou objemovou hmotností. Mezi výhody konstrukce řadíme možnost stlačování přepravovaných materiálů, např. senáže nebo separátu z bioplynových stanic. Samotná užitečná hmotnost činí cca 22000 kg, objem nástavby řádově 50 – 60 m3.  

Technicky vyspělé je mj. ovládání jednotlivých pracovních funkcí. Součástí výbavy je dálkové ovládání, díky kterému můžeme návěs ovládat jak z kabiny tahače, tak mimo ni. Ovládání disponuje logickým uspořádáním tlačítek. Díky němu provádíme otevírání a zavírání zakrývání stropní části nástavby, otevírání a zavírání zadních vrat i samotné výtlačného štítu. Závěrem dodejme, že mimo standardní délky nástavby cca 9 m je možné nabídnout prodloužené provedení, cca 11 m a dále můžeme objem zvyšovat montáží silážních nástavků, které přidají dalších cca 6 m3.      

Zpět na seznam
  • Logo Fendt
    Fendt
  • Logo Lemken
    Lemken
  • Logo Kerner
    Kerner
  • Logo Weidemann
    Weidemann
  • Logo Agroliner
    Agroliner
  • Logo Pellenc
    Pellenc